Havsörnen

Havsörnen är Sveriges och en av världens största fåglar. Många tror att det är Kungsörnen som är störst i Sverige men det stämmer alltså inte. Havsörnen har ett vingspann som kan mäta upp till ungefär 2,5 meter och den kan väga upp till 7 kg.

Jag har själv sett en havsörn en gång. Min morbror är fågelskådare så en dag fick jag följa med honom ut för att titta på fåglar. Han hade förberett mig på att vi kanske skulle få se Sveriges största fågel men att jag inte skulle bli besviken eftersom de är ganska svåra att hitta.

Rätt som det är viskar min morbror till mig och pekar mot himlen. Där var den väldiga örnen. cirkulerandes över en sjö i väntan på att fånga en fisk. Under tiden vi stannade där blev det ingen fisk för örnen men jag fick i alla fall se den vilket jag var mycket nöjd över.

Kommentera Avbryt svar